Dodik u Bakuu razgovarao sa više zvaničnika

Politika

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik imao je niz bilateralnih susreta prije početka 18. Samita pokreta nesvrstanih u Kongresnom centru u Bakuu.

 

Dodik se sastao sa predsjednikom Venecuele Nikolasom Madurom, predsjednikom Kube Migelom Dijazom Kanelom, predsjednikom Irana Hasanom Rohanijem, potpredsjednikom Indije Venkejahom Najdu, turskim ministrom spoljnih poslova Mevlutom Čavušogluom, šefom diplomatije Egipta Samehom Šukrijem i ministrom inostranih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

 

Tokom susreta sagovornici su naglasili potrebu da se njeguju prijateljski odnosi i međusobno uvažavanje na osnovu kojeg mogu da se grade i unapređuju svi vidovi saradnje.

 

Ocijenjeno je da treba razvijati dobre odnose, posebno kroz jačanje ekonomske saradnje.

 

Uoči Samita pokreta nesvrstanih, srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Kongresnom centru u Bakuu dočekao je predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev.

 

Alijev je naglasio da mu je velika čast što se Dodik odazvao pozivu za učešće na Samitu pokreta nesvrstanih, te da je njegovo prisustvo na ovom skupu od velikog značaja.

 

Dodik je zahvalio predsjedniku Azerbejdžana na dobrodošlici, naglasivši da je Pokret nesvrstanih od izuzetnog značaja za cijeli svijet i da je važno da se njeguju dobri odnosi država i vlada.

 

Počeo 18. Samit pokreta nesvrstanih

 

U Kongresnom centru u Bakuu počeo je, u 10 sati, 18. Samit pokreta nesvrstanih.

 

Nakon otvaranja skupa i prve plenarne sjednice, u 12.30 sati organizovan je radni ručak za šefove delegacija, a u 14.30 časova na dnevnom redu je druga sjednica 18. Samita šefova država i vlada Pokreta nesvrstanih.

 

Po njenom okončanju, predviđeni su bilateralni susreti visokih zvaničnika.

 

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev večeras u 20 sati priređuje svečani prijem u čast visokih zvanica, šefova delegacija zemalja članica Pokreta nesvrstanih.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *