Zaposleni u oba doma parlamenta za telefonske račune iskeširali 12.000 KM

Politika

Čelnici oba doma Parlamentarne skupštine BiH, šefovi njihovih kabineta, šefovi klubova i članovi kolegijuma Sekretarijata imaju na raspolaganju više od 70.000 KM godišnje za pokriće računa mobilnih telefona o trošku BiH.

 

Pravo na ovu vrstu troška imaju i savjetnici čelnih ljudi Predstavničkog doma i Doma naroda, kao i vozači, ali i šefovi parlamentarnih komisija koje, za sada, nisu formirane.

 

Prema pisanju Dnevnog avaza, za osam mjeseci poslanici, delegati i zaposleni u Parlamentarnoj skupštini BiH na mobilne telefone potrošili su 12.000 KM.

 

S obzirom na visoke iznose koje imaju na raspolaganju za mobilne telefone, a imajući u vidu i da Parlamentarna skupština ne zasjeda, upućena je inicijativa za izmjenu Pravilnika o korištenju mobilnih telefona.

 

Izmjene je tražio Klub poslanika Naše stranke i Nezavisnog bloka koji predlažu drastično smanjenje iznosa za mobilne telefone.

 

Prema njihovom prijedogu, predsjedavajući i njihovi zamjenici oba doma bi imali maksimalno 100 umjesto sadašnjih 500 KM za troškove mobilnih telefona, a šefovi klubova poslanika i klubovi naroda imali bi 50 umjesto sadašnjih 150 KM.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *