Govedarica: Dodik kriv što u Upravnom odboru Centralne banke BiH nema Srba

Politika

Najveću odgovornost zašto danas nema Srba u Upravnom odboru Centralne banke BiH snosi srpski član Predsjedništva BiH koji se ponaša kao isključivo SNSD-ov član Predsjedništva BiH, rekao je član Predsjedništva SDS Vukota Govadarica, reagujući na izjave Milorada Dodika o nemogućnosti popunjavanja srpskih mjesta u Upravnom odboru Centralne banke BiH.

 

– Ljubiša Vladušić i Trivo Marinković smijenjeni su na prijedlog Milorada Dodika samo iz jednog razloga, zato što nisu članovi SNSD. Dakle, smijenjeni su na nezakonit način i Dodik je po ko zna koji put pokazao da on ne bira koliku će štetu napraviti Republici Srpskoj i srpskom narodu kada treba da ostvari neku svoju ili partijsku korist – rekao je član Predsjedništva SDS.

 

Govedarica kaže da srpski član Predsjedništva BiH ima potrebu da manipuliše i da krivicu prebacuje na bošnjačkog člana Predsjedsjedništva BiH, kome je uz put dobro došlo da se u ovom slučaju ponaša kao krajnji legalista.

 

-Smatram da bi bilo krajnje korektno da Predsjedništvo BiH upozna javnost sa prijedlogom odluke o razrješenju srpskih članova Upravnog odbora Centralne banke BiH i kompletno obrazloženje sa svim opravdanim razlozima za smjenu Vladušića i Marinkovića iz koje će biti vidljivo zašto i zbog čega je Dodik tražio njihovu smjenu – istakao je Govedarica.

 

Član Predsjedništva SDS pozivao je Sud BiH da ovaj predmet za koju je već izrekao privremenu mjeru stavi u svoje prioritete kako bi se problem što prije riješio.

 

– Nedopustivo da Upravni odbor Centralne banke donosi bilo kakve odluke bez srpskog naroda. Jedino na taj način će se ispraviti ova politička glupost za koju je odgovoran isključivo Milorad Dodik – zaključio je Govedarica.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *