Škrebić novi direktor Inspektorata RS

Politika

S obzirom na dugogodišnje iskustvo upravljanja privatnom firmom te funckiju predsjednika Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, očekivanja od njegovog postavljanja na čelo ove institucije su ogromna.

 

Škrebić kaže da je spreman da se izbori sa pritiskom, nemarnim poslodavcima, ali i eventualniim telefonskim pozivima koji bi mogli da uslijede od onih kompanija koje uživaju zaštitu vladajuće garniture.

 

Novi direktor Inspektorata Republike Srpske je imao sastanak sa svim glavnim inspektorima, i utvrdio glavne nedostake u organizaciji rada ove institucije.

 

“Održao sam odmah sastanak sa svim glavnim inspektorima i koliko sam shvatio najveći problem je što nema dovoljno kadra.”, kaže Dragutin Škrebić.

 

Škrebić je, na samom početku, poručio da neće biti sukoba interesa zbog njegove porodične firme „Škrebić kompani” u Tesliću, koju je prenio na sina, a inspekcija će i u ovom preduzeću raditi posao kao i u svim ostalim.

 

“Odmah sam dao ostavku i na poziciju predsjednika Unije udruženja poslodavaca RS, jer ne može jedan čovjek raditi više poslova.”, kaže Škrebić.

 

Dragutin Škrebić ima skoro 23 godine iskustva rada u realnom sektoru. Od 2015. je bio na poziciji predsjednika Unije udruženja poslodavaca RS, a sa te adrese je najviše kritika upućivao inspekcijskim organima te Poreskoj upravi RS što gledaju kroz prste pojedinim poslodavcima i državnim preduzećima zbog neplaćanja obaveza.

 

Očekivanja poslovne zajednice su sada visoka, a Škrebić najavljuje već sledeće sadmice sastanak sa direktorom Poreske uprave RS.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *