Bevanda: Parlament BiH da uskoro potvrdi izbor Tegeltije

Politika

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Benvanda izjavio je da očekuje da će parlament BiH uskoro potvrditi izbor Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara, budući da ima sve potrebne kvalifikacije za to.

 

Bevanda je ocijenio da je odlukom Predsjedništva BiH o deblokadi vlasti otkočen proces koji BiH pomjera iz stanja blata u kojem se sad nalazi, te istakao da na Tegeltiju gleda kao na profesionalca sa velikim stručnim i političkim iskustvom.

 

On je za “Večernji list”, izdanje za BiH, rekao da se nada da će što prije biti formiran novi saziv Savjeta ministara i profunkcionisati Parlamentarna skupština.

 

Bevanda je izrazio očekivanje da će se za preostalih mjesec dana biti usvojen budžet, a da će Predsjedništvo BiH dostaviti svoj budžetski zahtjev za iduću godinu kako bi Ministarstvo finansija završilo tehnički dio posla i pripremilo ga za novi saziv Savjeta ministara.

 

– Na taj način bi izbjegli situaciju ponavljanja donošenja odluka o privremenom finansiranju – naveo je on.

 

Govoreći o izmjenama Izbornog zakona, Bevanda je naveo da ga treba mijenjati tako da se sva tri konstitutivna naroda osjećaju komotno i da nema prevara, nametanja predstavnika i preglasavanja.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *