Komšić: Grabar-Kitarović miješa se u unutrašnje stvari BiH

Politika

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kazao je danas da ne želi komentarisati izjave predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović tokom njene posljednje posjete BiH.

 

– Sve što kažem koristiće se u predsjedničkoj kampanji u Republici Hrvatskoj, pokušavam biti suzdržan. Očekujem da će biti takvih sličnih poteza – rekao je Komšić. I u ovom slučaju, kako je potvrdio, u pitanju je miješanje u unutrašnje stvari BiH.

 

– Može se reći da je to miješanje u unutrašnje stvari, ne samo zbog dolaska nego i zbog njenih izjava. Nadam se da će to prestati s okončanjem kampanje – naglasio je Komšić.

 

On je komentarisao i dokumentu Program reform, koji će biti upućen u sjedište NATO u Briselu nakon formiranja Savjeta ministara BiH, rekavši kako u dokumentu nema ništa što je nemoguće ispuniti.

 

– Javnost će moći da vidi dokument. Nije uredu da cirkuliše po javnosti, a da nije upućen u sjedište NATO u Briselu. Dokument je strukturiran tako kako se strukturira Godišnji nacionalni plan (ANP). Drukčije se zove, to je tačno – kazao je Komšić.

 

Dodao je kako je riječ o programu koji se šalje u Brisel kako bi se aktivirao MAP.

 

– Neko bi da koristi taj dokument za svoje političke obračune – rekao je Komšić.

 

(Avaz)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *