Golić: Novi Savjet ministara više da se uključi u rješavanje Trgovske gore

Politika

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izrazila je očekivanje da će se novi Savjet ministara više uključiti u sprečavanje namjere Hrvatske da odlaže nuklearni otpad na granici u blizini Novog Grada.

 

Golićeva je istakla da očekuje da će, kao odgovor na ovaj problem, biti formiran ekspertski tim ljudi koji se bave nuklearnom fizikom i hemijom.

 

U završnoj riječi u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koja je razmotrila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine, ona je naglasila da će se Srpska i stanovnici u slivu rijeke Une boriti do zadnjeg da spriječe ovu namjeru Hrvatske.

 

Poslanik poslaničke grupe “Zajedno za BiH” Senad Bratić smatra da prioritet unutrašnje, a posebno spoljne politike novog Savjeta ministara treba da bude sprečavanje namjere Hrvatske da odlaže nuklearni radioaktivni otpad na Trgovskoj gori u blizini Novog Grada.

 

“Ovaj svojevrstan čin pripreme agresije Hrvatske na susjednu BiH i Republiku Srpsku kao njen sastavni dio mora biti spriječen”, istakao je Bratić, tokom skupštinske rasprave o ovom nacrtu zakona.

 

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine kojim se stvaraju dodatni uslovi za uspostavljanje efikasnijeg sistema za njenu zaštitu na teritoriji Srpske.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *