Politički analitičar o radu narodnih poslanika u 2019.

Politika

Još samo fali seks u Narodnoj skupštini Republike Srpske, pa da dotaknemo dno parlamentarizma, rekao je za Srpskainfo politikolog Nebojša Tojagić komentarišući rad parlamenta Srpske u ovoj godini.

 

On ističe da je još na početku ove godine ocijenjeno da najviši zakonodavni organ Srpske sve više liči na rijaliti, što se kroz cijelu 2019. i potvrđivalo.

 

Tojagić dodaje da se godina završava sa istom konstatacijom s tim što u NSRS još „samo fali seks da imamo apsolutnu fazu najniže produkcije za narodne mase“.

 

– Realno gledajući, 2020. godina bi otprilike trebala da bude nastavljena na onome na čemu je ova stala. Počeli smo sa uvredama, a stali na šamarima. Gde ćemo završiti u 2020 to sam bog zna. Jedino što se nadam da nećemo doći u onu fazu kao što je bila kada je Puniša Račić u Narodnoj skupštini Kraljevine Jugoslavije vadio pištolje i gađao braću Radić i slično – naveo je Tojagić.

 

On je izrazio nadu da u parlamentu Srpske neće doći do prolijevanja krvi, a sve ostalo ga ne bi iznenadilo.

 

Komentarišući izjave pojedinih političara kako bi trebalo ukinuti TV prenos parlamenta Srpske, Tojagić ističe da se ne slaže sa tim, jer se ništa ne bi promijenilo. Dodaje da ne vjeruje da bi došlo do neke vidljive promjene u smislu da bi se poslanici civilizovanije i pristojnije ponašali.

 

Tojagić ističe da živimo u vremenu društvenih mreža, gdje bilo ko od poslanika može onlajn prenositi skupštinu i na taj način opet kreirati neko svoje mišljenje i javno mnjenje kako to njemu odgovara.

 

– U suštini, onda bi on mogao i prekidati skupštinu, postavljati provokativna pitanja i slično. S te strane nisam siguran da bi se tu išta promijenilo u smislu pristojnosti, držanja dnevnog reda, poštovanja Poslovnika o radu i slično. Mislim da bi se ponašali manje-više isto – smatra Tojagić.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *