PDP predao zahtjev za posebnu sjednicu gradske skupštine

Politika

Članovi Gradskog odbora PDP-a Banjaluka, predali su zahtjev za održavanje posebne sjednice gradske Skupštine sa namjerom da se utvrde načini unapređenja bezbjednosti u saobraćaju. Iz Gradske uprave, napore opozicije da pomognu građanima, okarakterisali su kao kupljenje političkih poena.

 

Zbog saobraćajne nesreće na pružnom prelazu u Dervišima u kojoj je Jelena Milovac izgubila život nakon što je brzi voz udario u automobil u kome se nalazila, iz Gradskog odbora PDP-a od Skupštine grada zahtjevaju da se što prije održi posebna sjednica o stanju bezbjednost u Banjaluci.

 

Najavili su da će se u nedjelju pridružiti mještanima ovog naselja kako bi zajedno apelovali na predstavnike vlasti da što prije riješe pomenute probleme.

 

“Mi želimo da kažemo da jedan ljudski život ne može biti tačka. Skupština grada Banjaluka mora da raspravlja o ovim stvarima. Mi smo nekoliko puta predavali inicijative, a od toga ništa nam nisu uvažili ali ovaj put idemo do kraja”, navodi odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Jovo Savanović.

 

“Prebacivanjem loptice između Gradske uprave i Željeznice je postala smiješna stvar. Ovo ništa nije političko pitanje, nego pitanje je života i smrti i sigurnosti naših građana“, ističe Dijana Ješić iz Gradskog odbora PDP-a Banjaluka“.

 

Predstavnici izvršne i zakonodavne gradske vlasti, sa druge strane poručuju, da se ničija tragedija ne treba koristiti u političke svrhe.

 

“Ja samo želim da upoznam javnost da smo mi prije dva mjeseca imali na sjednici Informaciju o bezbjednosti saobraćaja na teritoriji grada Banjaluka, gdje upravo predstavnici te političke partije nisu uzeli nikakvo učešće“kaže predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić.

 

“Oni vrlo dobro znaju kako se podnosi zahtjev za posebnu sjednicu i znaju da je tako ne mogu sazvati. Varaju građane i na taj način, pored toga što su varali već na razičite načine. Na kraju krajeva i mandate su dobili na prevari građana“, navodi gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

 

Na prugama „Željeznica Republike Srpske“ od 2014. godine desilo se 12 udesa . Iz Ministarstva saobraćaja i veza RS ističu da su prošle godine zatvorena tri putna prelaza, ali da se trajno zatvaranje može očekivati i ove godine. Ukoliko “Željeznice RS” i jedinice lokalne samouprave daju saglasnost, plan je da u narednom periodu budu zatvorena još 73 putna prelaza.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *