Zapošljavanje devet osoba koje traži Košarac koštaće 400.000 KM

Politika

Tek što je sjeo u fotelju ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa (MSTEO) BiH, Staša Košarac (SNSD) je od Savjeta ministara BiH tražio dozvolu za zapošljavanje svojih podanika koji će državu koštati dodatnih 400.000 KM na godišnjem nivou, saznaje portal CAPITAL.

 

Košarac traži “zeleno svjetlo” da u kabinet primi tri savjetnika ministra, dva tehnička sekretara, jednog stručnog savjetnika kao i vozača. Takođe, u planu ima i da zaposli jednog inspektora te popuni upražnjeno radno mjesto na poziciji šefa Odsjeka za turizam.

 

Dozvolu je morao tražiti s obzirom da je budžet ministarstva za plate ograničen. Ako njegov prijedlog odobri Savjet ministara na čijem je čelu njegov stranački kolega Zoran Tegeltija sredstva će biti isplaćena iz budžetske rezerve.

 

“Trenutno ministar nije u mogućnosti primiti savjetnike i tehničko osoblje u kabinetu radi budžetskog ograničenja. Uvažavajući navedeno, cijenimo opravdanim da se hitno odobri kako novo zapošljavanje u kabinetu ministra, kao i sredstva potrebna za plate i naknade izvršilaca”, navodi se u prijedlogu Odluke o odobravanju novog zapošljavanja u MSTEO.

 

Iako je u planu “otvaranje” devet novih radnih mjesta, samo za dva postoji obrazloženje u ovoj odluci.

 

Tako se za poziciju Šefa odsjeka za turizam navodi kako ona treba da bude popunjena jer su u toku brojne obaveze u ovoj oblasti na kojima je potrebno raditi a koje se gomilaju jer je ovo radno mjesto već duži vremenski period upražnjeno.

 

“Šef Odsjeka za turizam bi trebao raditi na pripremi zakona, podzakonskih akata i drugih propisa iz oblasti turizma, zatim da prati provođenje međunarodnih obaveza. Kako bi odgovorili svim tim obavezama potrebno je liderstvo i preuzimanje odgovornosti pojedinca”, obrazlažu svoj zahtjev u ovom ministarstvu.

 

Dodaju kako je u Odsjeku za bilateralne odnose potrebno primiti stručnog savjetnika jer ovaj resor u okviru svoje nadležnosti ima niz vrlo obimnih i složenih poslova.

 

capital.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *