Odbijena inicijativa za povećanje plata policijskim službenicima

Politika

Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH nije podržala inicijativu delegata Denisa Bećirovića kojim se Savjet ministara zadužuje da preduzme konkretne mjere za povećanje plata policijskim službenicima u zajedničkim agencijama.

 

“Savjet ministara treba da donese suštinske izmjene zakona koje bi ovo izjednačile. Stvara se atmosfera koja nije dobra, a sve ovo možemo riješiti kada se bude razmatrao budžet, dobro bi bilo da sačekamo raspravu o budžetu”, rekao je član Komisije Nikola Špirić.

 

Član Komisije Lidija Bradara rekla je da nije moguće da plate policijskih službenika u zajedničkim agencijama budu izjednačene sa platama policajaca u entitetima i kantonima.

 

“Trebamo dati novom Savjetu ministara vrijeme od sto dana da vidimo, po ministarstvima, njihove planove, kako i šta misle uraditi po pitanju policijskih službenika u policijskim agencijama na nivou BiH, kao i Oružanim snagama BiH”, rekla je Bradara.

 

Komisija nije podržala ni Bećirovićvu inicijativu kojom se Savjet ministara BiH zadužuje da, najkasnije u roku od 30 dana od dana usvajanja ove inicijative u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, sačini i u parlamentarnu proceduru dostavi izvještaj o privlačenju direktnih stranih investicija u BiH od 2015. do 2019. godine, s prijedlogom mjera za unapređenje.

 

Bradara je obrazložila da treba sačekati i viđeti planove novog Savjeta ministara kada je riječ o investicijama, jer se inicijativa odnosi na period od 2015. do 2019. godine.

 

Špirić smatra da kroz izvještaje Agencije za unapređenje stranih investicija BiH treba viđeti šta je urađeno na planu investicija.

 

“Treba sačekati i planove novog saziva Savjeta ministara i viđeti šta planira uraditi kada je riječ o investicijama”, rekao je Špirić.

 

Na današnjoj sjednici Komisije za finansije i budžet za prvog zamjenika predsjedavajućeg Komisije izabrana je Lidija Bradara iz reda hrvatskog naroda, a za drugog zamjenika Amira Fazlić iz reda bošnjačkog naroda.

 

Komisija je sa dnevnog reda skinula razmatranje Prijedloga zakona o osiguranju depozita u bankama BiH.

 

Predsjedavajuća Komisije Dušanka Majkić rekla je da je ovaj prijedlog upućen starom sazivu Savjeta ministara, te da je potrebno sačekati mišljenje novog saziva.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *