Stanivuković, Trivić i Govedarica oslobođeni odgovornosti

Politika

Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković, Jelena Trivić i bivši predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica oslobođeni su odgovornosti da su 14.10. 2018. godine na Trgu Krajine u Banjaluci organizovali i vodili javni skup.

 

Osnovni sud u Banjaluci oslobodio ih je odgovornosti nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo prekršajni postupak protv Draška Stanivukovića, Jelene Trivić i Vukote Govedarice.

 

Iz MUP-a Republike Srpske tvrdili su da su okrivljeni putem društvenih mreža pozvali građane da se pridruže skupu na kojem se govorilo o krađi na izborima i neotkrivanju ubica Davida Dragičevića.

 

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini RS, Jelena Trivić na svom Fejzbuk profilu istakla je da, uprkos oslobađajućoj presudi to nije nikakva satisfakcija za činjenicu da se u sličnim postupcima sudi svima osim ubicama mladića Davida i odgovornim za sramnu pres konferenciju.

 

“Vjerujem da će institucije, prije svega MUP Republike Srpske jednog dana biti oslobođen političkog pritiska i političkih stega koje je stavila nakaradna vlast svima koji drugačije misle”, napisala je Trivićeva.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *