Đorđe Popović novi ministar saobraćaja

Politika

U Banjaluci je počela deveta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, a prije rasprave o predloženom dnevnom redu ove sjednice, zakletvu je pred poslanicima položio novi ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović, koji je kadar DNS-a.

 

On je imenovan na prijedlog Vlade Srpske, a na pomenutoj poziciji ranije je bio Neđo Trninić.

 

Na predloženom dnevnom redu je Prijedlog deklaracije Narodne skupštine Republike Srpske o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori, prijedlog narodnog poslanika Nebojše Vukanovića.

 

Pred poslanicima su i prijedlozi zakona o gradu Istočno Sarajevo i o izmjeni Izbornog zakona Republike Srpske, a oba bi na prijedlog Kluba poslanika SNSD-a trebalo da budu razmatrani po hitnom postupku.

 

Narodna skupština bi trebalo da razmatra Prijedlog zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje autoputa i gasovoda dionice Vukosavlje – Brčko i Brčko – Rača, po hitnom postupku, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o metrologiji u Republici Srpskoj, takođe, po hitnom postupku.

 

Na predloženom dnevnom redu su i prijedlozi zakona o inspekcijama Republike Srpske i o izmjenama i dopunama Zakona o štrajku.

 

Pred poslacima su i Nacrt zakona o zaštiti uzbunjivača – prijedlog narodnog poslanika Draška Stanivukovića, Nacrt zakona sporazumnom vansudskom finansijskom restrukturiranju, Nacrt zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku i Nacrt zakona o posredovanju u prometu nepokretnosti.

 

Skupština bi trebalo da razmatra i nacrte zakona o izmjeni Zakona o radnim odnosima u državnim organima i o izmjenama Zakona o statusu funkcionera jedinica lokalne samouprave, koji su prijedlog narodnog poslanika Milana Petkovića.

 

Poslanici bi trebalo da razmatraju i Prijedlog strategije razvoja elektronske uprave Republike Srpske za period 2019-2022. godina, Prijedlog strategije za unapređenje i zaštitu prava pripradnika nacionalnih manjina u Republici Srpskoj za period 2020-2024. godina, Prijedlog strategije za borbu protiv sajber kriminaliteta u Republici Srpskoj od 2020. do 2024. godine i Prijedlog Budžeta Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2020. godinu.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *