Tegeltija: Zaključci NSRS ne zahtijevaju moje izjašnjenje

Politika

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija rekao je kako zaključci Narodne skupštine RS ne zahtijevaju njegovo izjašnjenje. Kako kaže, sve dok su entiteti unutar sporazuma kojim je formiran VSTS BiH, nikakve odluke entitetskih organa ne mogu se odraziti na rad članova VSTS BiH.

 

On je rekao da je jedini odgovor koji ima da još uvijek nema šta da komentariše ili se izjašnjava jer nije donesena odluka niti upućen bilo kakav zahtjev iz NSRS koji bi mogao da se odrazi na njega ili članove VSTS BiH koji dolaze iz Republike Srpske, odnosno zahtjev koji bi zahtijevao njegovo izjašnjenje ili komentarisanje.

 

– Iza svega što sam rekao na konferenciji za medije čvrsto stojim i ne vidim nijedan razlog za problematizovanje moje izjave, jer je ona zasnovana na sporazumu o prijenosu nadležnosti i Zakonu o VSTS BiH. Da bih izbjegao bilo kakva lutanja i pogrešna tumačenja koja se plasiraju u javnosti pojasniću to ovako: “Dok je Republika Srpska unutar sporazuma o prenosu nadležnosti za formiranje VSTS BiH, u skladu s principom podjele vlasti sve druge odluke ne mogu se odraziti na rad VSTS, odnosno na članove VSTS BiH iz Republike Srpske” – rekao je Tegeltija za Klix.

 

Zaključio je da je prema tome jedina odluka NSRS koja bi zahtijevala njegovo izjašnjenje i komentar eventualna odluka kojom bi se RS povukla iz sporazuma o prenosu nadležnosti.

 

Klix

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *