Cvijanović razgovarala sa generalom Trišakom

Politika

Predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović, razgovarala je danas u svom kabinetu sa komandantom Snaga Evropske Unije (EUFOR) u BiH general-majorom Rajnhardom Trišakom.

 

Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u BiH, bezbjednosnim izazovima, kao i aktivnostima koje institucije Republike Srpske sprovode u kontekstu približavanja Evropskoj uniji.

 

Predsjednica Cvijanović ovom prilikom je istakla da je Republika Srpska politički, ekonomski i bezbjednosno stabilna, te da su njene institucije opredijeljena za mir, stabilnost i očuvanje nadležnosti i ustavnog kapaciteta Republike Srpske.

 

Predsjednica je ponovila posvećenost procesu evropskih integracija, uz striktno poštovanje principa i pravila sistema koordinacije, koji u potpunosti odražavaju raspodjelu nadležnosti između različitih nivoa vlasti u BiH.

 

Ovom prilikom predsjednica Cvijanović poželjela je dobrodošlicu komandantu Trišaku, te izrazila poštovanje prema ulogama i zadacima koje Misija EUFOR-a sprovodi u BiH, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *