Šešić: Svakom novom posebnom sjednicom ruši se ugled NSRS

Politika

„Jučerašnja dešavanja na posebnoj sjednici su dokaz da svakom novom posebnom sjednicom rušimo instituciju Narodne skupštine Republike Srpske i njen ugled u javnosti“ – istakao je Davor Šešić, poslanik Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

 

„To je apsurd, jer bi u ovakvim slučajevima Narodna skupština RS trebala pokazati snagu i svoj dignitet, ali skupštinsko rukovodstvo i skupštinska većina rade sve da bi obezvrijedili institucije Republike Srpske“ – kazao je Šešić.

 

On je kazao da skupštinsko rukovodstvo svakodnevno pokazuje da nije nezavisno u rukovođenju Narodnom skupštinom već da je samo alat u rukama aktuelne politike.

 

„Juče je obezvređen je i vitalni nacionalni interes, koji je ovaj put potegnut da bi se jednoj osobi zabranio ulazak u BiH na 2 dana. Da je građanima jasno da se radi o politikanstvu i skretanju pažnje sa stanja u Republici Srpskoj pokazuje sve veći broj onih koji odlaze ili pokušavaju otići iz Republike Srpske a neprikladna ponašanja čelnih ljudi Republike Srpske poput onih od sinoć dodatno motivišu taj odlazak“ – istakao je Šešić.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *