Petković: Ocjenu o radu trebaju dati narodni poslanici i sama NSRS

Politika

U parlamentu Republike Srpske se nije prešla crvena granica, a skupštinsko rukovodstvo odgovorno radi svoj posao, rekao je za Srpskainfo potpredsjednik NSRS Milan Petković komentarišući jučerašnje zaključke Izvršnog komiteta SNSD u kojima se, između ostalog, poziva „skupštinsko rukovodstvo da uvede više reda u rad tog najvišeg zakonodavnog tijela u Srpskoj“.

 

Petković ističe da je svaka sjednica NSRS priča za sebe i da atmosfera na njima nije uvijek ista. On podsjeća da rukovodstvo skupštine u datom trenutku procjenjuje koje će mjere preduzimati za održavanje reda.

 

– Stav skupštinskog predsjedništva je bio da se dopusti parlamentarizam i debata u NSRS, te da se ne izriču teške mjere isključivo iz razloga da se ne bi gušila sloboda govora. Nije neobično ni u drugim parlamentima u cijelom svijetu da bude teških riječi na samom zasjedanju skupštine i da se eventualno one prekidaju i izriču nekakve sankcije i mjere – istakao je Petković.

 

On je ponovio da u NSRS nije pređena crvena granica na bilo koji način ali da u slučaju ako Kolegijum NSRS ili skupštinsko predsjedništvo donese zaključak da se mora postupati strožije onda će i rukovodstvo djelovati u skladu s tim.

 

– Što se tiče SNSD i njihovog stava o radu skupštinskog rukovodstva, podsjetiću da ta stranka ima dva potpredsjednika iz svojih redova, tako da imaju mogućnost da i na taj način utiču na to kako misle da treba raditi. Smatram da o skupštinskom rukovodstvu i kvalitetu našeg rada ocjenu trebaju dati narodni poslanici i sama NSRS – istakao je Petković.

 

Podsjećamo, Izvršni komitet SNSD podržo je juče usvajanje novog poslovnika o radu NSRS, te su uputili oštre kritike na rad rukovodstva parlamenta Srpske.

 

– Mora se uvesti više reda u rad Narodne skupštine. Mjera uspješnosti provođenja Poslovnika o radu, i ovog i budućeg, biće naš odnos prema rukovodstvu Narodne skupštine. Mi ćemo ocjenjivati dokle to rukovodstvo može da ima našu podršku u pogledu održavanja digniteta same Narodne skupštine. Ovo što sada imamo u NSRS nije adekvatno i nije interes ni SNSD ni ovoga društva – poručio je lider SNSD Milorad Dodik nakon sjednice IK.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *