Banjalučka opozicija neće prisustvovati sjednici Skupštine grada

Politika

Za petak je zakazana vanredna sjednica Skupštine grada, a iz redova opozicije se već čuju najave da neće prisustvovati tom zasjedanju.

 

Odbornik narodnog pokreta „Banjaluka zove“ Mirna Savić Banjac je na svom Fejsbuk profilu objavila da ovaj narodni pokret čiji je član i odbornik Saša Lazić kao i ostali član kluba Saveza za promjene Aleksandar Petković (SDS) i Jovo Savanović (PDP) neće prisutvovati vanrednom zasjedanju.

 

Odbornici tog kluba su jedini predstavnici opozicije u gradskom parlamentu i time će se vanredna sjednica održati bez učešča opozicije.

 

– Ponuđene su dvije mogućnosti: da svaki predstavnik kluba ukupno može da govori deset minuta, ili da diskusije uopšte ne bude, a mogućnost za koju smatramo da je jedina logična i opravdana u 21. vijeku, onlajn sjednica, nije ni ponuđena. Ako može nastava, ako toliko ljudi radi od kuće, besmisleno je to pravdati tehničkim nemogućnostima ili Poslovnikom. Izglasana je najgora opcija održavanja sjednice: fizičko prisustvo većeg broja ljudi, bez diskusije, a sa mogućnošću amandmanskog djelovanja, pismeno, bez obraćanja javnosti i obrazloženja, i u praksi veoma rijetko realizovana ako dolazi iz redova opozicije – navedeno je u objavi Mirne Savić Banjac.

 

Navela je da samo deset minuta obraćanja opozicije, po svim tačkama dnevnog reda odjednom, ne mijenja ništa u smislu sigurnosti, ali da znači mnogo za slobodu govora, za konstruktivne prijedloge i mogućnosti da zajedničkim snagama dođemo do što kvalitetnijih rješenja.

 

– S obzirom na činjenicu da diskusije nema, mi smo pozvani samo da glasamo. Zato nećemo prisustvovati sjednici i ovo je zajednički stav kluba kojem pripadamo –navela je u objavi.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *