Trivić: Neke mjere koje sam predložila su usvojene

Politika

Poslanica PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske i profesorka na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, Jelena Trivić, kaže da je niko od nadležnih nije kontaktirao za pomoć, iako je na raspolaganje stavila svoje znanje i predložila nekolio mjera za ublažavanje ekonomske štete od posljedica korone virusa.

 

Trivić je prošli mjesec predložila set od 15 mjera kojima bi se mogle ublažiti ekonomske poljedice koje će iza sebe ostaviti virus korona.

 

Iako je niko nije prihvatio njenu pomoć, tvrdi da je Vlada Republike Srpske neke i usvojila.

 

– Nije me niko kontaktiro, iako sam eksplicitno rekla da se stavljam na raspolaganje, međutim, neke od mjera su stvarno usvojene. Prvo, to je onih 520 KM, što će biti isplaćeno radnicima, ali neće biti isplaćeno za dio marta, nego samo za aprila. U jednoj izjavi premijer govori da će se odreći svih neracionalnih troškova, tipa helikopetera i nekih stvari bez kojih se može, te da se to napravili uštede od 200 miliona KM. To sam i ja predlagala, tačnije, moratorijme na nabavku helikoptera – rekla je Trivić.

 

Dalje navodi da je Vlada na neki način prihvatila i njen princip – jedan čovjek – jedna budžetska plata.

 

– Prihvaćena je neka modifikacija u smislu da nakanda od upravnih i nadzornih odbora idu u Fond solidarnosti. Takođe, predlagala sam i kampanju kupujmo domaće i to sam vidjela nekoliko bilnorada. Tako da ima mjera koje su bile korisne, ali sad da je mene neko zvao i rekao to je tvoja mjera, nije, daleko od toga – navodi ona.

 

Iako je, priznaje, očekivala da je neko iz Vlade RS kontaktira, Trivić kaže da joj je drago što je dala neki doprinos svemu ovome, jer, kako kaže, mjere je pisala za Repubilku Srpsku, a ne za sebe.

 

Podsjećamo, Trivić je krajem marta predložila set od deset mjera, te naglasila da stavlja sve svoje ljudske i intelektualne kapacitetete narodu i institucijama za praćenje i saniranje stanja u ekonomiji Republike Srpske.

 

– Politička pripadnost ne smije da bude ograničavajući faktor u tom pogledu. Mjere koje predlažem u nastavku su one koje do sada nisam vidjela ili pročitala da ih je predložila Vlada Republike Srpske, dakle želim da naglasim da ovim mjerama želim da budem partner i konstruktivni faktor vlastima Republike Srpske – naglasila je Trivić.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *