Govedarica: Dodik poslao signal da se neće odreći Кošarca

Politika

Dodik je uputio kritiku prema Кošarcu ali isto tako na ovaj način poslao signal da ga se neće tako lako odreći i da je jedino moguće izbjeći njegovu odgovornost tako što će se po starom oprobanom i degutantnom receptu baviti manipulacijom bez konkretnih mjera – naglasio je Govedarica.

 

Imajući u vidu jučerašnju izjavu prvog čovjeka SNSD-a po pitanju nedopustivog načina ponašanja funkcionera te stranke Staše Кošarca, u kojoj se između ostalog kaže da bi smjene u Savjetu ministara mogle dovesti do gubljenja pozicija Republike Srpske, javnosti se šalje jasna poruka da će odgovornost za ono što je učinio, biti skrivena pod plaštom borbe za interese Republike Srpske – rekao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva Srpske demokratske stranke.

 

„Dodik je uputio kritiku prema Кošarcu ali isto tako na ovaj način poslao signal da ga se neće tako lako odreći i da je jedino moguće izbjeći njegovu odgovornost tako što će se po starom oprobanom i degutantnom receptu baviti manipulacijom bez konkretnih mjera“ – naglasio je Govedarica.

 

On je istakao da ovo nije lično pitanje za Dodika, koji je juče jedini iz SNSD-a reagovao na aktera sarajevskog iftar partija, već za organe te partije.

 

„Veoma je zanimljivo šta o smjeni Кošarca misle ostali visoki funkcioneri SNSD-a poput Radmanovića i Radojičića koji baš i ne slove za Dodikove dežurne klimoglavce poput nekih drugih“ – naglasio je član Predsjedništva SDS.

 

Govedarica je Кošarca okarakterisao kao evidentno nerazumnu ličnost jer, kako je kazao, da ima imalo političke časti sam bi podnio neopozivu ostavku i uz izvinjenje javnosti i povukao se sa funkcije.

 

„Ali pošto se radi o jednom političkom halapljivcu onda ne čudi zašto je njegova svijest na takvom nivou“ – rekao je Govedarica.

 

On je istakao da će biti zanimljivo da li će mudre SNSD-ove glave imati snage da sankcionišu svog nedoraslog stranačkog kolegu ili će mu alaliti njegovo ponašanje.

 

Govedarica je ponovio da će SDS istrajati na smjeni Кošarca jer smatra da poslije ovakvog skandala on mora biti u pravom smislu pozvan na odgovornost jer kazna od 500 maraka koja kada se plati u roku od osam dana bude manja za 50% je presmiješna.

 

„Ako samo na tome ostane onda bi to ruglo trebalo začiniti tako što bi Cvijanovićka donijela uredbu da se prekršajna kazna Кošarca plati iz Fonda solidarnosti. Tako bi cirkus koji pravi SNSD bio upotpunjen na pravi način“ – zaključio je Govedarica, navedeno je u saopštenju SDS-a.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *