HDZ BiH neće učestovati u odlučivanju o zakonima koji su u hitnoj proceduri

Politika

Klub delegata hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) ubuduće neće podržati niti učestvovati u odlučivanju o zakonima koji su u hitnoj i skraćenoj proceduri, a imaju vitalni značaj i suštinski karakter za FBiH, saopšteno je iz HDZ-a BiH nakon video-sastanka predsjednika stranke Dragana Čovića sa stranačkim funkcionerima sa federalnog nivoa.

 

U HDZ-u BiH smatraju da se kroz hitne procedure onemogućava vršenje funkcije delegata.

 

“Skraćenim i hitnim procedurama uskraćuje se mogućnost popravke zakona kroz amandmane – stav je Kluba Hrvata u Domu naroda”, navode u HDZ-u BiH.

 

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje se preduzimaju na federalnom nivou, kao i odgovoru koji je ponuđen za posljedice epidemije virusa korona.

 

“Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica koji je usvojio Parlament FBiH na sjednici Predstavničkog doma i sjednici Doma naroda, sa transferima i dogovorenom raspodjelom, narednih dana će biti operativan”, piše u saopštenju.

 

Iz HDZ-a naglašavaju da se moraju pratiti učinci dogovorenog, te uraditi maksimum pozitivnih koraka i u skladu s tim ići sa novim inicijativama i narednim odlukama i zakonima za pomoć pri ublažavanju posljedica epidemije.

 

“Uz racionalna promišljanja, ključno je raspodijeliti sva pristigla sredstva pomoći privredi i socio-ekonomskom oporavku”, poručili su iz HDZ-a BiH.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *