Šarović: Narod se mora probuditi, siromaštvo kuca na vrata

Politika

Republika Srpska je na pragu najveće krize. Godine 2008. bila je velika recesija, ali ovo sad je i jače i dominantnije. Siromaštvo kuca na naša vrata – istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

 

Šarović je ponovio da vanredno stanje nije opravdalo očekivanja, jer je stanje gore nego u Federaciji BiH.

 

– Vanredno stanje poslužilo je za nezakonite javne nabavke. Vlast je raspisala preko 230 miliona KM za javne nabavke, uglavnom za softvere i informacione tehnologije, a ne i za zdravstvo – reako je Šarović.

 

Kako navode u saoptenju SDS, Šarović je naglasio da je trenutni saziv Savjeta ministara najgori u BiH od 1996. godine na ovamo i da treba da ode u istoriju. On napominje i da je vanredno stanje uvedeno zbog virusa korona poslužilo za mnoge malverzacije i da je krajnje vrijeme da se to ukine.

 

– Ne znam kakvim je umovima palo na pamet da utroše pet miliona KM za navodnu pokretnu bolnicu koja se trebala izvesti u Vijetnam. To zdrav mozak nije mogao da uradi. Nadležni organi treba da ispitaju nabavku poljske bolnice u vrijednosti od pet miliona KM – jasan je Šarović.
SDS ne bježi od izbora

 

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima Šarović je naglasio da SDS planira da ima kandidata za načelnika u svakoj opštini, ali da je spremna u svakom gradu da razgovara sa ljudima koji imaju viziju razvoja te sredine.

 

– Ne bježimo od tih razgovora. Velike promjene uvjeren sam da će se desiti u Hercegovini, u Trebinju ako se neke stvari poslože, vjerovatno i u Prijedoru jer mislim da će Prijedor biti iznenađenje ali i BanjaLuka u kojoj će biti zajednički kandidat opozicije. Sposobni smo da donesemo tu istorijsku promjenu u najvećem gradu Republike Srpske – zaključio je Šarović.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *