Svađa u DNS-u zbog fotelje u “Elektroprivredi RS”

Politika

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Trebinje Petar Ivanković rekao je da Jovica Vlatković, koji je prije nekoliko dana imenovan za izvršnog direktora za investicije i razvoj u “Elektroprivredi Republike Srpske”, nema podršku ovog gradskog odbora niti je član ove stranke, dok Vlatković sve demantuje i kaže da je dobio podršku stranačkih kolega, pa i predsjednika stranke.

 

Ivanković je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da Vlatković nije dobio podršku ni od Gradskog niti od Regionalnog odbora ove stranke.

 

“Demantujem da je on kandidat DNS-a jer je pomenuti gospodin izbačen iz Gradskog odbora DNS-a odmah poslije opštih izbora 2018 godine”, rekao je Ivanković i dodao da je razlog isključenja Vlatkovića iz DNS-a to što je, kako kaže, radio protiv ove stranke, a za SNSD, te da je unio razdor u redove DNS-a.

 

Ivanković je naveo da o ovim pitanjima nije razgovarao sa liderom DNS-a Nenadom Nešićem.

 

Vlatković sve Ivankovićeve tvrdnje demantuje i kaže da je član DNS-a, da ima podršku većine, a na prvom mjestu Nešića.

 

“Njegovo izlaganje je netačno. Ja sam član i Regionalnog i Glavnog odbora DNS-a i na osnovu prijedloga svih odbora i uz podršku presjednika DNS-a i Predsjedništva ja sam nominovan i izabran na funkciju koju od danas obavljam”, rekao je Vlatković.

 

On tvrdi da je Ivanković danas izašao van okvira i Statuta stranke, te da on nije validni predsjednik Gradskog odbora DNS-a Trebinje jer nije, kako kaže, izabran prema Statutu ove stranke.

 

“O njegovoj sudbini će sutra odlučivati Predsjedništvo stranke u Banjaluci”, rekao je Vlatković.

 

Ivanković je stranačkog kolegu Vlatkovića nazvao je “bečkim đakom”, tvrdeći da njegova diploma nije validna, a Vlatković je i ove tvrdnje oštro odbacio i rekao da je diplomu pošteno stekao u Beogradu na fakultetu čije je sjedište u Beču.

 

Nadzorni odbor “Elektroprivrede Republike Srpske” imenovao je prije dva dana Jovicu Vlatkovića za novog izvršnog direktora za investicije u ovom preduzeću.

 

Vlatković tvrdi da je na ovu poziciju imenovan prema istoj proceduri po kojoj je prije nekoliko godina imenovan i Ivanković, koji je kasnije i smijenjen.

 

Ivankoviću prijeti isključenje iz stranke?

 

U Banjaluci će sutra biti održana sjednica Predsjedništva DNS-a na kojoj će biti razmatrani postupci predsjednika Gradskog odbora ove partije u Trebinju Petra Ivankovića zbog istupa protiv stranačkih kolega, rekao je za Srnu predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

 

Nešić je istakao da je vrlo moguće da će Ivanković zbiti isključen iz stranke, te demantovao Ivankovićeve navode da Jovica Vlatković, novoimenovani izvršni direktor za investicije u Elektroprivredi Republike Srpske (ERS), nije član ove političke partije.

 

“Gradski odbor DNS-a Trebinje nema ingerencije da nekoga isključi iz partije, jer je to isključivo u nadležnosti Predsjedništva stranke”, naveo je Nešić.

 

On je dodao da je Vlatković u ERS imenovan u skladu sa koalicionim dogovorom kao prijedlog DNS-a.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *