Posebna sjednica NSRS počela raspravom o zaduženju Srpske

Politika

– Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas poslaničkom raspravom o Prijedlogu odluke o izmjeni odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za ovu godinu u maksimalnom iznosu do 678 miliona КM.

 

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje projekata registracije nekretnina /908-BA/.

 

Poslanici su juče razmotrili skupštinsku tačku o potvrđivanju akata koje je donio predsjednik Republike za vrijeme vanrednog stanja i donošenju odluke o prestanku važenja uredbi sa zakonskom snagom.

 

Po hitnom postupku su razmotreni su Prijedlog rebalansa budžeta za ovu godinu, kojim je budžet povećan za 188 miliona КM i iznosi 3,613 milijardi КM, kao i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Srpske za 2020. godinu.

 

Narodna skupština Republike Srpske je u okviru 13. posebne sjednice usvojila odluku o ukidanju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srpske jer je stavljena pod kontrolu epidemiološka situacija koja se odnosi na virus korona.

 

Posebna sjednica održava se u konferencijskoj sali Vlade Republike Srpske koja zadovoljava epidemiološke uslove prouzrokovane virusom korona.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *