Mićić predstavio programske ciljeve novoformirane stranke

Politika

Stranka demokratske Srpske Semberije – Mićo Mićić privržena je nacionalnim i interesima Republike Srpske. Imamo podršku SPS i matice Srbije i ona nam je veoma dragocjena jer rijeka Drina ne može dijeliti srpski narod, istakao je predsjednik ove stranke Mićo Mićić, predstavljajući programske ciljeve novoformirane stranke.

 

Mićić je naglasio da će posebno mjesto imati građani i njihove potrebe.

 

– Uspjeh svake političke partije zavisi od podrške građana. Nećemo pričati nego raditi. Nećemo biti politika koja dijeli ljude, nego politika koja okuplja sve subjekte oko jednog cilja. Zato smo potpisali sporazum sa najvećom političkom partijom i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom. Zato smo se opredijelili da sarađujemo sa Vladom Republike Srpske i Savjetom ministarta BiH jer bez saradnje sa institucijama RS i BiH, Semberija ne može imati napretka – naglasio je Mićić.

 

Obrazlažući formiranje nove stranke Mićo Mićić je istakao da nije vođen ličnim interesima već željom da ova stranka doprinese poboljšanju uslova života svih stanovnika i realizaciji projekata u Semberiji.

 

– Ja sam ponudio viziju boljeg razvoja Bijeljine koja mora da počiva na širokoj političkoj podršci i političkom jedinstvu. Svih proteklih 15 godina, zastupao sam taj princip, ali SDS, prije bih rekao, njeno rukovodstvo, bilo je protiv tog pristupa i SDS je proglasio borbu protiv SNSD i Milorada Dodika kao jedini prioritet te politike – rekao je Mićić i naglasio da se, kako je rekao, „ta ogoljela borba za vlast radi vlasti, za SDS pokazala potpuno bezuspješnom“.

 

Iako je ova politička partija tek osnovana, čine je ljudi koji imaju dugo političko iskustvo u zakonodavnim i izvršnim organima, tako da je za predstojeće izbore spremna – izjavio je Mićić, odgovarajući na novinarsko pitanje da prokomentariše pomjeranje datuma izbora.

 

– Nama je svejedno. Mi ćemo ići na izbore onda kad to kažu institucije vlasti. Niti smo za odgađanje, nemamo ni jedan jedini problemda izađemo pred građane. Mi imamo šta reći, mi imamo šta pokazati, mi znamo šta želimo. Mi hoćemo da zajedničkim snagama napravimo prave projekte za naš grad. Prema tome, za nas izbori kad god budu, mi smo spremni – rekao je Mićić.

 

Početku rada Stranke demokratske Srpske Semberija – Mićo Mićić, prisustvovali su predstavnici političkih subjekata, privrednih subjekata i mediji.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *