Žunić: Odbaciti Rezoluciju o poštovanju žrtava fašizma

Politika

U Banjaluci je počela posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta, koju je usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

 

Igor Žunić, šef Kluba poslanika SNSD-a, rekao je da Narodna skupština Republike Srpske treba da odbaci Rezoluciju o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta koja je usvojena na 8. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

 

On je naglasio oni koji su glasali za ovu Rezoluciju treba da prihvate grešku, misleći na poslanike SDS-a i PDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

 

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske rekao je da niko nije naivan da ne vidi šta znači usvojena Rezolucija.

 

“Rezolucija s obzirom na njen sadržaj je nepotreban politički dokument i nije ga trebalo usvajati”, rekao je Čubrilović

 

Kolegijum je odobrio obraćanje predsjednicima parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske, koji u skladu sa Poslovnikom o radu podnesu zahtjev za obraćanjem. Sjednici, između ostalih, prisustvuju predsjednici SNSD-a Milorad Dodik, SDS-a Mirko Šarović, te PDP-a Branislav Borenović.

 

Sjednici prisustvuju i premijer Republike Srpske Radovan Višković i ministri u Vladi.

 

Četrnaesta posebna sjednica održava se u konferencijskoj sali Vlade Republike Srpske, koja zadovoljava epidemiološke uslove prouzrokovane virusom korona.

 

Zakazivanje posebne sjednice svojim potpisima zatražila je trećina narodnih poslanika. Zahtjev su potpisali poslanici klubova SNSD-a, DNS-a, Demosa, SPS-a, Ujedinjene Srpske, NDP-a, poslaničke grupe Socijalističke partije i dva nezavisna poslanika.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *