ZLOUPOTREBA RESURSA
Višković priznao da Dodik nije tražio dozvolu za helikopter

Politika

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković priznao je da ne može, a vjerovatno ni ne želi učiniti mnogo kada je u pitanju zloupotreba državnih resursa u političke svrhe.

 

Njegov stranački šef koji je helikopterom Vlade za vikend odletio u Teslić na skup SNSD-a, nije tražio dozvolu od bilo koga, a prema ocjeni Viškovića nije ni trebao.

 

Podsjećamo, Milorad Dodik, u svojstvu predsjednika stranke, Željka Cvijanović kao potpredsjednik i Zoran Tegeltija, član Izvršnog komiteta SNSD-a su u prošlu nedjelju helikopterom Vlade odletili na skup SNSD-a u Tesliću.

 

Mimo skupa nisu radili ništa vezano za državne funkcije na koje su izabrani sa čime su nedvosmisleno zloupotrijebili resurse Republike Srpske.

 

I pored toga što su na skup otišli helikopterom Vlade kao članovi rukovodstva najveće partije, Višković im to nije puno zamjerio. Čak je nemušto pokušao da stane u njihovu odbranu tako što je izignorisao činjenicu da se gore spomenuti trojac u Tesliću pojavio isključivo zbog partijskih obaveza.

 

“Ljudi koje pominjete, od predsjednika Republike i dalje, oni imaju pravo i ne traže ni od mene ni od vas odobrenje za upotrebu helikoptera. Oni jednostavno po svojoj procjeni to koriste, tako da vam to pitanje ne mogu detaljnije elaborisati”, kazao je Višković.

 

Zloupotreba državnih resursa u političke svrhe svakodnevna je pojava u Srpskoj s tim što su se ranije predstavnici vlasti koliko toliko trudili da to prikriju. Tako su na primjer pored stranačkih skupova trudili da održe i pojedine sastanke sa predstavnicima vlasti u lokalnim zajednicama i tako, koliko toliko opravdaju troškove.

 

Ponašanje viđeno tokom vikenda jasno pokazuje da će prevozna sredstva Vlade čije održavanje plaćaju građani biti pomoćno sredstvo u ostvarivanju političkih ciljeva kroz izbornu kampanju koja se približava.

 

Capital.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *