VITALNI NACIONALNI INTERES
Vukanović: Narodu će svanuti kada sa političke scene ode Milorad Dodik!

Politika

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, oštro je kritikovao lidera SNSD-a i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika na čiji se zahtjev danas održava posebna sjednica.

 

– Sama rečenica Dodika da onaj koji ne glasa za ovo podržava Džaferovića i Komšića govori o stvarnim namjerama sazivanja ove i ostalih posebnih sjednica. To je manipulisanje javnosti i glumljenje nekakve ‘srbende’ pred lokalne izbore kako bi se ponovo istim pričama zamajavali gladni i obespravljeni građani. Ne, mi nismo ni za Dodika, ni za Džeferovića ni za Bakira, ni za Čovića. Ovome narodu će svanuti i vitalni interes je da sa političke scene ode Milorad Dodik. Vitalni interes bošnjačkog naroda je da sa političke scene ode Bakir. Ovo je put u propast, kazao je Vukanović.

 

Posebna sjednice Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) na zahtjev člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika održava se danas u Banjaluci. Dodik je tri odluke Predsjedništva BiH, usvojene bez konsenzusa na 14. redovnoj sjednici Predsjedništva održanoj 22. jula, proglasio veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske i pozvao poslanike Narodne skupštine da dvotrećinskog većinom podrže njegov stav.

 

Riječ je o odlukama o odobravanju zaključivanja Memoranduma o saradnji između Ministarstva bezbjednosti BiH i Ministarstva unutrašnje bezbjednosti SAD o saradnji u vezi s upotrebom putničkih informacija, zatim o Sporazumu o učešću BiH u Programu za međunarodnog ocjenjivanje učenika (PISA) 2021. i Odluci o pristupanju BiH Međunarodnom istraživanju razvoja čitalačke pismenosti PIRLS 2021.

 

N1

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *