Selak: Uvrede su najbolji pokazatelj nemoći

Politika

Predsjednik SPS Goran Selak poručio je da niko u SPS nije iznenađen uvredama i demonstracijom bijesa koja je stigla od predsjednika SP Petra Đokića nakon vijesti da je član Glavnog odbora SP Dragutin Škrebić pristupio SPS, te da u predstojećem periodu očekuje još takvih epizoda od strane “čovjeka kojeg je vrijeme i definitivno pregazilo”.

 

– Nismo se nikad spuštali tako nisko, a i ne namjeravamo. SPS, kao što se da primijetiti, bilježi konstantan rast i jačanje, a o Đokiću smo već dali svoj stav pred relevantnim institucijama Republike Srpske. Kada pola svojih članova Izvršnog odbora Glavnog odbora, dugogodišnje predsjednice Aktiva žena te više od pola članova i aktivista nazovete otpadom, onda je svima jasno gdje je i u kome je problem. Za nas je to prije svega kompliment, jer stiže od osobe koja već sada predstavlja jedan tužan i sumoran dio istorije socijalista u Republici Srpskoj – istakao je Selak u izjavi za medije.

 

Predsjednik SPS je takođe poručio da u SPS ne postoji nikakva netrpeljivost prema ljudima koji su ostali u SP, te pozvao sve one kojima je dosta ponižavanja i prijetnji da se uključe u rad SPS.

 

– Ne zamjeramo nikome od njih, radi se o tome koliko je neko spreman da trpi nesposobnost, samovolju i kršenje zakona i statuta. Mi nismo htjeli više da budemo dio organizacije koja služi za pokriće djelima jednog čovjeka. Vremenom, sve više ljudi u SP prepoznaje da su bili obmanuti i da su im servirane neistine. Sasvim je normalno da prelaze u partiju koja predstavlja sve ono što smo zajedno planirali i koja može postići rezultate na koje realno nismo mogli računati sa Đokićem na čelu. Mi i danas imamo brojne sagovornike u SP i uopšte nije isključeno da ćemo ponovo biti u istoj partiji i da ćemo se zajedno boriti za istinske principe socijalista, rasterećeni bilo čijih hipoteka i zastarjelih politika – kaže Selak.

 

Podsjetimo, u saopštenju Đokićeve partije SPS je nazvan “političkim otpadom”, a Selak ističe da takav riječnik najviše govori upravo o onom ko ga koristi.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *