Carević zahvalio Selaku na podršci SPS

Politika

Marko Bato Carević, nosilac Liste “Za budućnost Crne Gore” u Budvi zahvalio je preko društvenih mreža na podršci Goranu Selaku, nosiocu liste SPS “Za budućnost Srpske”.

 

Selak i Carević sastali su se u Budvi nekoliko dana uoči izbora u Crnoj Gori, a međusobna podrška će po svemu sudeći, prerasti i u međustranačku saradnju nakon izbora.

 

 

SPS je ranije javno podržao opoziciju u Crnoj Gori, kao i sve građane koji su se na dostojanstven način izborili za zaštitu ustavnih prava i slobodu vjeroispovjesti.

 

Predsjednik SPS Goran Selak ističe da se opozicija u Crnoj Gori borila za univerzalne civilizacijske vrijednosti, za slobodu vjeroispovjesti i za podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi, koja se našla na direktnom udaru spornog Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

 

– Mjesecima su se održavali protesti podrške i litije, bez agresivne retorike, bez incidenata i tu su već mogli da se predvide rezultati izbora. Bez obzira na razlike u glasovima i ishod formiranja buduće vlade, za Crnu Goru je ovo veliki dan. Ovo je takođe i važna lekcija za one koji u budućem periodu budu činili vlast, da je narod u Crnoj Gori složan i da će na izborima žestoko kazniti sve loše poteze, a pogotovo ugrožavanje osnovnih prava i sloboda građana, rekao je Selak komentarišući rezultate izbora u Crnoj Gori.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *