Đokić ponovo tražio spas kod Dačića

Politika

Predsjednik SP Petar Đokić po treći put ove godine je otišao u Beograd da od predsjednika SPS Ivice Dačića traži podršku za opstanak na političkoj sceni Republike Srpske.

 

SP-u i njenom predsjedniku Đokiću cenzus nikad nije bio dalji, nakon što je većina članova i kadrova predvođena narodnim poslanikom Goranom Selakom napustila Đokića u martu i osnovala Socijalističku partiju Srpske.

 

U razgovoru sa Dačićem, kako kažu naši izvori, Đokić je Dačića molio da ne podrži Selaka i Socijalističku partiju Srpske koja je ‚‚osnovana po nalogu Milorada Dodika sa ciljem da rasturi Socijaliste“, te „da se pazi Vučića“.

 

Poznavaoci prilika među socijalistima sa obje strane Drine kažu da Đokić mjesecima na sve načine pokušava da animira Dačića da se uključi u spašavanje onog što je ostalo od njegove partije, ali i da mu je Dačić u lice rekao da više nikad ne objavljuje u medijima njegove izmišljene izjave, što se po svemu sudeći dešavalo poslednjih mjeseci.

 

Ovom u prilog govori i činjenica da nakon sastanka lidera SP i Socijalističke partije Srbije, o istom izvještavaju samo iz Đokićevog kabineta, dok na zvaničnim kanalima SPS u Srbiji nema traga o pomenutom sastanku.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *