Kazniti svakog ko krši izborna pravila!

Politika

Savez penzionera i potomaka podržava Odluku CIК da iz izbornog procesa isključi stranku Ujedinjena Srpska i ohrabruje njene članove i poziva ih da nastave sa sankcionisanjem svakog političkog subjekta prijavljenog za izbore, koji prekrši izborna pravila.

 

“Reagovanje Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a, najbolji je dokaz da CIК-a nije više pod njegovom kontrolom”, kaže se u saopštenju i dodaje zašto nije podržao Deklaraciju o potrebi izmjene izbornog zakona, koju su predlagali pršle godine, ako je tako uvjeren da ima podršku većine birača.

 

“Svima koji misle svojom glavom i služe se razumom i logikom je jasno da su, upravo zahvaljujući tako defektnom Izbornom zakonu, Dodik i njegov SNSD, prepravljali izborne rezultate u poslednja dva izborna ciklusa i tako opstajali na vlasti”, tvrde iz Saveza penzionera i potomaka, koji vodi Dragutin Ilić.

“Penzioneri i ostali građani Banje Luke, sjedoci su da neki ljudi koji se predstavljaju kao članovi Partije ujedinjenih penzionera, koja postoji samo na papiru, a stvarno u ime Igora Radojičića, obilaze mjesne zajednice i dijele mizerne pakete, čija vrijednost ne prelazi 10КM, i tako kupuju glasače”, kaže se u saopštenju.

 

Savez penzionera i potomaka poziva nadležne organe vlasti da reaguju u skladu sa poglavljem „Кrivična djela protiv izbornih prava (članovi 215-223.)“, Кrivičnog zakona RS i sankcionišu prekršioce.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *