DNS KAO JEZIČAK NA VAGI
Nešićeva odluka pomaže pobjedi Samardžije u Gradišci!

Politika

Odlazak DNS-a u opoziciju u značajnoj mjeri povećava šansu za pobjedu opozicionih kandidata za načelnike i gradonačelnike u više opština i gradova – Banjaluci, Gradišci, Prnjavoru, Srpcu, Bijeljini, Istočnom Sarajevu, Trebinju…

 

Predsjednik DNS Nenad Nešić pozvao je sinoć BN TV glasače svoje partije da podrže opozicione kandidate na predstojećim lokalnim izborima, sem u opštinama i gradovima gdje DNS ima svog kandidata, kao što je to slučaj u Prijedoru.

 

Odlukom DNS-a da pruži podršku kandidatima SDS-a i PDP-a u samom finišu predizborne kampanje, ozbiljno je uzdrmana pozicija kandidata vladajuće koalicije, čak i u mjestima gdje je SNSD bio uvjeren u pobjedu.

 

Tako je u Gradišci, gdje je mandat Zorana Adžića u protekle četiri godine obilježilo nekoliko afera, među kojima je široj javnosti najpoznatija ona o kupovini službenog automobila u vrijednosti 140 hiljada maraka.

 

Ta i druge afere dovele su do srozavanja rejtinga aktuelnog gradonačelnika Gradiške, koji u trku za drugi mandat ulazi protiv opozicionog kandidata Mirka Samardžije (SDS-PDP), čije su šanse za pobjedu odlaskom DNS-a u opoziciju sada daleko veće.

 

U odnosu na izbore 2016. godine, kada je Adžić imao iskrenu podršku drugih koalicionih partnera, među kojima je bio i DNS, danas ta podrška izostaje. Pored pomenutog DNS-a, Adžiću u prilog ne ide ni izostanak podrške drugih koalicionih partnera, među kojima se posebno ističe US na čelu sa Slavkom Dunićem.

 

Sukob Adžića i Dunića tinja već duže vrijeme, dok dobro upućeni izvori tvrde da kandidati US na terenu rade isključivo lične kampanje, dok prećutno pružaju podršku Adžićevom protivkandidatu Mirku Samardžiji.

 

Sa druge strane, Mirko Samardžija uživa podršku SDS-a, PDP-a i drugih stranaka koje očekuju značajan rast podrške na ovim izborima.

 

Podrška DNS-a opoziciji u Gradišci posebno je značajna za formiranje skupštinske većine, na koju opozicione stranke pretenduju.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *