Borenović: Ovo je klasična izdaja Republike Srpske!

Politika

– Dodikova inicijativa da jedna osoba obavlja funkcije predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH dolikuje ljudima loših namjera, koji jedno pričaju, drugo rade. Očigledno je da su iza zatvorenih vrata SNSD, SDA i HDZ svašta dogovarali i urušavali jednu od najznačajnijih institucija Republike Srpske, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

 

“Ovo je klasična izdaja Republike Srpske i sada su sve maske pale: očigledno je da je Dodik napravio pokvareni dil sa Izetbegovićem i Čovićem, pa sada pokušava isporučiti jednu od najznačajnihih pozicija Republike Srpske, indirektno kroz spajanje sa funkcijom na nivou Bosne i Hercegovine“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović, reagujući na izjavu lidera SNSD-a Milorada Dodika da jedna osoba treba da obavlja funkcije predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH.

 

On kaže da je ova inicijativa “prije svega antiustavna, samim tim štetna i pogrešna”.

 

“Ovakve inicijative dolikuju ljudima loših namjera, koji jedno pričaju, drugo rade. Očigledno je da su iza zatvorenih vrata SNSD, SDA i HDZ svašta dogovarali i urušavali jednu od najznačajnijih institucija Republike Srpske, kojom se predstavlja Republika Srpska i izražava njeno jedinstvo“, kaže Borenović i dodaje da je za njega i PDP “svetinja narodna volja, koja se izražava kroz direktan izbor i predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH”.

 

Borenović kaže da prenošenje ingerencija predsjednika Republike Srpske i objedinjavanje u jednoj osobi sa funkcijom člana Predsjedništva BiH, “pokazuje Dodikovu slabost, koji u cilju pokušaja čuvanja sebe, pokazuje spremnost da ukida institucije Republike Srpske”.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *