Borenović: Dom naroda hitno da potvrdi ukidanje akciza!

Politika

Komentarišući odluku Predstavničkog doma PS BiH o ukidanju akciza na gorivo i smanjenje stope PDV, poslanik PDP i lider te stranke Branislav Borenović rekao je da očekuje hitnu sjednicu Doma naroda koji će da potvrdi ove mjere s ciljem suzbijanja divljanja cijena i olakšavanja finansijskih posljedica po građana.

 

– Ekstremne situacije, na koje vlast ne reaguje, traže izuzeće od teških političkih tema i hitne mjere. Večeras smo izglasali zakone o ukidanje akciza na gorivo u periodu od šest mjeseci i smanjenju stope PDV-a na osnovne namirnice sa 17% na 5%. Sada je na potezu Dom naroda od kojeg očekujem da hitno potvrdi ove mjere s ciljem suzbijanja divljanja cijena i olakšavanja finansijskih posljedica po budžete građana – rekao je predsjednik PDP-a i poslanik u PD PS BiH Branislav Borenović.

Borenović ističe da je bilo neophodno donijeti mjere, jer je konstantan rast cijena otežavao i onako tešku finansijsku situaciju sa kojom se bori većina stanovništva:

 

– Dom naroda sada ima veliku odgovornost da potvrdi ove odluke Predstavničkog doma, a delegati pokažu da djeluju u korist građana, a ne suprotno. Žao mi je što kolege iz SNSD-a i njihovi sateliti nisu bili na glasanju i što su na taj način poslali poruku da ne podržavaju smanjenje cijena goriva i stope PDV-a na osnovne životne namirnice.

 

Neka sada objasne i prevoznicima, ali i svim građanima zašto su pobjegli sa sjednice kada je trebalo glasati o ukidanju akciza na gorivo i smanjenju stope PDV-a sa 17% na 5%. Što se mene tiče, oni su bježanjem glasali protiv ovih zakonskih rješenja. Ali, u svakom slučaju, najvažnije je da su ova mjere usvojene u Predstavničkom domu i očekujem da ih već sutra ili prekosutra, što je hitnije moguće, Dom naroda i potvrdi kako bi stupile na snagu – rekao je Borenović.

 

BN/Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *