Bosić pozvao Dobojlije da mijenjaju svoj grad nabolje

Aktuelno Politika

Doboj je postao grad slučaj po razmjerama organizovanog kriminala. Nakon organizovane krađe izbora, to pokazuje i poslednja rekordna zaplijena 73 kg droge prevezena iz Кolumbije u Doboj, rekao je član Predsjedništva SDS Mladen Bosić, navodeći da je poznato da je droga prevezena prevezena kamionima firme “Frukta Trejd” čiji vlasnik je, kako je kazao, dobro povezan sa političkim vrhom Republike Srpske.

 

“Svaki organizovani kriminal, pa i ovaj u Doboju može da funkcioniše samo ako ima zaštitu iz institucija ili vrha politike”, kazao je Bosić na konferenciji za novinare u Doboju.

 

Vlast koja je došla organizovanim izbornim krađama je u startu korumpirana i to je, kako je naglasio, odgovor na pitanje zašto su takve razmjere organizovanog krimnnala baš u Doboju.

 

“Interesantno je da su najodgovorniji političari nestali iz javnosti nakon istraga koje se vode oko krađe izbora, ali i u vezi droge. Očigledno im je to način ponašanja jer se isto dešavalo i nakon drugih kriznih situacija, kao kada na početku poplava 2014, ili najave hapšenja kada su se najodgovorniji iz Doboja sklanjali u ilegalu”, podsjetio je Bosić.

 

On je ponovo pozvao građane Doboja da se odupru organizovanom kriminalu ujedinjenih korumpiranih političara kao što su to uradili građani Bijeljine prije dvije godine.

 

 

“Oni su prepoznali i spriječili sličan plan i izglasali poštenog gradonačelnika koji se uhvatio u koštac sa korupcijom. Dobojlije imaju šansu da otvore taj proces već za mjesec dana na opštim izborima i da kazne one koje su ih doveli u ovu situaciju”, kazao je Bosić.

 

Takođe, i zamjenik predsjednika SDS-a Rado Savić je ukazao na kriminalne radnje koje se dešavaju kada su u pitanju izbori u Doboju, navodeći da su slične pojave i u Zvorniku, Prijedoru…

 

“Ovi problemi prevazilaze granice zdravog razuma”. kazao je Savić, naglašavajući da su predstojeći izbori lijek za te negativne pojave.

 

“Izbori će odrediti kakva nas sudbina čeka naredne četiri godine”, kazao je Savić pozivajući Dobojlije da se oslobode stega i da u izborni proces ne ulaze zbog nečijih interesa.

 

“Što se tiče SDS-a i opozicije u Doboju će biti najbolji posmatrači koji će sve učiniti da spriječe izbornu krađu”, kazao je Savić i naveo da će to raditi u kontinuitetu, ne samo na dan glasanja.

 

 

“Naši kandidati nisu korumpirani, nemaju afere ni mrlje, dok s druge strane imate one koji manipulišu svim, od prava na glasanje pa nadalje”, kazao je Savić.

 

“Obrenova grupa” koje je prevarila građane Doboja 2018. godine to neće moći učiniti na ovim izborima”, kazao je savić i dodao da neče dozvoliti da se ponova dva posljednja izborna ciklusa u tom gradu.

 

On je izrazio uvjerenje da će do promjene vlasti na izborima doći i da će odgovarati nalogodavci, koji su, kako je rekao, pustili vojsku da strada a generali se povukli.

 

O životu u Doboju i lošim ekonomskim uslovima, kada je kako su naveli, sve poskupilo sve teže živjeti u Doboju za prosječnu porodicu govorili su članovi lokalnog SDS Slavica Marković i Dejan Milićević.

 

Oni su pozvali mlade ljude Doboja da se grupišu bez obzira na stranačku pripadnost i da daju doprinos da se slika Doboja mijenja na bolje.

 

Milićević je navo primjer apsurda, navodeći da Gradska agencija za razvoj Doboja ima 49 zaposlenih, dok u Beogradu, takva agencija ima 14.

 

“Svaki komentar o radu ove gradske vlasti u našem gradu je suvišan”, kazao je on.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *