BOSIĆ UPOZORIO ŠPIRIĆA
Oglušivanje o zahtjev delegata je zloupotreba ovlašćenja!

Politika

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić upozorio je danas predsjedavajućeg Doma Nikolu Špirića da je njegova dužnost da, u roku od tri dana od predaje zahtjeva pet delegata, sazove hitnu sjednicu Doma u vezi zakona o akcizama i PDV-u.

 

Bosić podsjeća da je zahtjev predat u utorak i navodi da je sutra krajnji rok za zakazivanje sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

 

“Pošto do sada nije zakazao hitnu sjednicu Doma naroda, želim da upozorim predsjedavajućeg Špirića da bi oglušivanje o zahtjev za hitnu sjednicu značilo nepoštovanje definisanih obaveza i zloupotrebu položaja sa dalekosežnim posledicama.To bi bila privatizacija Parlamentarne skupštine i sigurno bi imalo pravosudni epilog”, kazao je Bosić.

 

Na hitnoj sjednici Doma naroda Parlamenta BiH treba da se usvoji usaglašeni tekst zakona o ukidanje akciza na gorivo i PDV-a na osnovne životne namirnice.

 

Zakoni o ukidanju akciza i PDV-a na osnovne životne namirnice od marta mjeseca nalaze se u proceduri u Parlamentarnoj skupštini BiH.

 

Bosić je nedavno rekao da je do sada SNSD raznim opstrukcijama onemogućavao donošenje ovih zakona, ali zbog pritiska javnosti nije smio ni da ih otvoreno odbaci.

 

On smatra da je dužnost ovog saziva Parlamentarne skupštine BiH da zavši do kraja procedure ova dva zakona, jer u suprotnom oni neće moći biti usvojeni do fomiranja novog saziva oba doma Parlamenta, što se najranije može očekivati početkom sledeće godine.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *