Kovačević: Na Trgu nije bilo više od 5.000 ljudi, ne plašimo se protesta!

Politika

Radovan Kovačević, portparol SNSD-a za N1 je kazao da su rezultati Opštih izbora pokazali pobjedu SNSD-a i njihovih kandidata i da to treba svako da prihvati. Poručuje da se SNSD ne boji nikakvih novih protesta u Banjaluci i da su odnosi na relaciji Dodik-Vučić odlični i kao takvi biće i u narednom periodu.

 

U burnom razgovoru sa voditeljem N1, Borisom Brezom, Kovačević je objasnio da su pred Evropom, ali i Republikom Srpskom teška vremena o kojima se treba pozabaviti, a ne nezadovoljstvom opozicije u vezi sa rezultatima Općih izbora. Poteze opozicije okarakterisao je neozbiljnim.

 

“Nemamo vremena baviti se time. Moramo se baviti ozbiljnim stvarima”, objasnio je Kovačević.

 

O informacijama da su se na pojedinim biračkim odborima pojavili batinaši, Kovačević kaže:

 

“Ne znam ni za kakve batinaše, nigdje niko nije zvao nikakve batinaše”.

 

Takođe, kada je riječ o primjeru da je u jednom većinski bošnjačkom selu kod Zvornika koje broji 230 stanovnika, a u selu živi 70-ak mještana, a prema podacima njih 197 je izašlo na izbore, Kovačević kaže da se previše pažnje pridaje tome.

 

“Kako da ja vama objasnim šta se desilo u nekom selu? Da li sada treba da analiziramo učionicu po učionicu, biračko mjesto po biračko mjesto, glasačku kutiju po glasačku kutiju”, kazao je Kovačević.

 

O liderima opozicije u RS, Kovačević kaže:

 

“Ljudi iz opozicije da bi produžili svoje političke karijere, Branislav Borenović i Jelena Trivić su izgubili kredibilitet da rade bilo kakav ozbiljan posao u RS”, naveo je Kovačević.

 

Sinoć su u Banjaluci održani protesti na kojem je prema stavu opozicije bilo 30 hiljada ljudi, što Kovačević negira.

 

“Mislim da na Trgu nije bilo više od pet hiljada ljudi”, naveo je i dodao da im nije stalo do novih protesta koji su najavljeni za nedjelju.

 

“Ne plašimo se ničega“, kazao je Kovačević.

 

Za Kovačevića je nevjerovatno da je opozicija “proglasila pobjedu kada je bilo apsolutno jasno da su izgubili”.

 

U javnosti se mnogo govori da su odnosi na relaciji Dodik-Vučić zahladili što je naša Nova S iz Srbije detaljno analizirala. U prilog ovoj tvrdnji govori i činjenica da Vučić nije čestitao Dodiku.

 

“Odnosi Dodika i Vučića su odlični i biće odlični u narednom periodu”, kazao je Kovačević.

 

N1

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *