Erdogan održao pobjednički govor

Politika Svijet

Redžep Tajip Erdogan proglasio je pobjedu u drugom krugu izbora u Turskoj i obratio se svojim pristalicama koji su se okupili ispred njegove rezidencije u Istanbulu.

 

Jako volimo Istanbul. Mi smo zaljubljenici u Istanbul, krenuli smo sa Istanbulom, nastavljamo sa Istanbulom. Mashallah, danas je Kısıklı drugačiji. Uskudar je drugačiji i Istanbul je drugačiji – kazao je Erdogan.

 

Erdogan je rekao kako je drugi krug izbora završio sa naklonošču naroda i da je narod dao dan demokratije.

 

– Dragi moji prijatelji i kolege, pozdravljam vas s najdubljim osjećajima, poštovanjem i ljubavlju. Završili smo drugi krug predsjedničkih izbora sa naklonošću našeg naroda. Želio bih izraziti zahvalnost svom narodu što nam je između dva praznika dao dan demokratije – kazao je Erdogan.

 

Zahvalio je svim građanima koji su izašli na izbore i pokazali volju za budućnost svoju i svoje djece.

 

– Želio bih čestitati svim članovima naše organizacije, našim ograncima žena i omladine, našim posmatračima izbora, svima koji su dobrovoljno pridonijeli neometanom toku izbora i našem timu za kampanju. Čestitke našim ženama. Svaka čast našoj mladosti. I čestitam svoj braći i sestrama koji su svoja srca posvetili AK partiji – kazao je Erdogan.

 

Rekao je da se nada da će biti dostojan povjerenja kao što je bio i prethodnu 21 godinu.

 

– Nadamo se da ćemo biti dostojni vašeg povjerenja. Bićemo dostojni kao što smo bili 21 godinu. Što sam rekao; Bićemo zajedno do groba, a ne do nedjelje. Rekli smo da ova ljubav ne završava ovdje, zar ne – kazao je Erdogan.

 

Erdogan je najavio da će 2024. godine tražiti pobjedu na lokalnim izborima u Istanbulu i Uskudaru, prenosi Kliks.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *