Pokrivena kandidatkinja mrzi Srbe, Jevreje i homoseksualce

Događaji

Indira Sinanović, prva žena sa nikabom koja učestvuje na izborima u BiH, preko svog Fejsbuk profila otvoreno širi mržnju.

Kandidatkinja stranke A-SDA za odbornicu u Zavidovićima, koja je pažnju javnosti privukla, najblaže rečeno, neobičnim stilom odijevanja, Srbe na Fejsbuku naziva „lažovima“, Jevreje „čifutima“, dok pripadnike LGBT populacije naziva „pederima“.

Od glave do pete „zamotana“ političarka ništa osjetljiviji riječnik ne koristi ni kada su u pitanju vlasnici pasa u stambenim zgradama, koji su za ovu strogu islamsku vjernicu – „paščad“.

Sarajevska novinarka Lejla Čolak, koja se zbog svojih liberalnih stavova nedavno našla na meti jednog radikalnog pripadnika Oružanih snaga BiH, žestoko je osudila stavove kandidatkinje A-SDA za odbornicu u SO Zavidovići.

– Indira, ja bih vrlo rado živjela u društvu u kojem ćete vi prihvatiti i podržati nekog ko je ateista, Srbin (za koje kažete, citiram: “Laž je u samom biću Srbina”), Jevrej (koje zovete “ćifutima”), pripadnik LGBT populacije (koje zovete “pederima”). Ovo o čemu vi govorite nije demokratija već jeftina politička demagogija kojom vrijeđate inteligenciju ljudi koji vas slušaju. Uz to je i fašizam – napisala je na svom Fejsbuk profilu Čolakova.

Alahovo pravo

Osim netrpeljivosti koju gaji prema Srbima, Jevrejima i homoseksualcima, Sinanovićeva preko svoje Fejsbuk stranice voli da „tabiri“ i vjerske teme.

– Islamu pripada pobjeda, islam će zavladati bez obzira na sve jer je to Alahov hak – piše Sinanovićeva.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *