Film “Balkanska međa” imao banjalučku premijeru

Kultura

Premijera novog filmskog ostvarenja “Balkanska međa” koji je rađen u srpsko-ruskoj produkciji održana je u banjalučkom “Cineplexxu Palas”.

 

Premijeri filma su prisustvovali glavni glumci Miloš Biković i Miodrag Radonjić koji su ujedno i koproducenti filma, kao i mlada glumica Milena Radulović.

 

Glumac Miloš Biković je istakao da je ovaj film u početku bio zamišljen kao potpuno ruska produkcija, te da je on tada dobio ulogu Rusa u ovom ostvarenju.

 

“Međutim kad sam pročitao scenario, shvatio sam da se ta priča tiče nas i više nego ruske strane i onda smo Miodrag i ja tada taman započeli rad na našem studiju i doneli smo odluku da uđemo kao koproducenti na šta su rusi reagovali vrlo otvoreno i onda smo uticali na scenario, razradili smo srpsku liniju priče, i potrudili smo se da bude što više naših kolega”, istakao je Biković.

 

On je dodao da je ovo prva velika srpsko-ruska koprodukcija kada je u pitanju film otkako su Srbija i Rusija samostalne zemlje.

 

Novi film “Balkanska međa” je prodat u preko 30 zemalja svijeta u kojima će se emitovati u narednom periodu, a samo u prošloj nedjelji našao se na prvom mjestu najgledanijih u Rusiji.

 

Osim koprodukcije naši glumci ističu da su i velikim dijelom uticali na promjenu scenarija prije početka samog snimanja.

 

Sam film “Balkanska međa” je pred publikom na velikom platnu izašao na 20. godišnjicu NATO bombardovanja Jugoslavije, a glumci dodaju da je na njima bila velika odgovornost da prenesu dio istorije koji se desio nedavno i kojem su i sami bili svjedoci.

 

“U tom smislu bili smo jako pažljivi. Važno nam je da nikako ne povredimo sećanje na te žrtve. Nije moguće ispričati sve, ali bitno je da se makar počne pričati na tu temu, jer ovo je jedan film koji je prodat u preko 30 zemalja sveta. I prikazaće se naša strana priče, koja neće biti onakva kako nas prikazuju poslednjih 30 godina”, zaključio je Biković.

 

nezavisne.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *