Banjaluka raspisala javni poziv za projekte iz oblasti kulture

Kultura

Grad Banja Luka raspisao je javni konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kulturnog i umjetničkog stvaralaštva za 2020. godinu.

 

Na javni konkurs mogu se prijaviti udruženja iz oblasti kulture, sa sjedištem ili organizacionom jedinicom na području grada, ustanove koja obavljaju djelatnost iz oblasti kulture i djeluju na području Banje Luke, a čiji je osnivač Vlada RS i pravna lica čija je osnovna djelatnost filmska produkcija, a koja imaju sjedište ili registrovanu organizacionu jedinicu na području grada i čiji su osnivači državljani Republike Srpske, sa stalnim mjestom boravka na području Banje Luke.

 

– Na javni konkurs ne mogu se prijaviti ustanove kulture čiji je osnivač Grad Banja Luka – objašnjava Neven Stanić, načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

 

Visina sredstava koja se mogu dodjeliti po jednom projektu iznosi do 15.000 KM, a jedan subjekt u kulturi, koji konkuriše, može prijaviti najviše dva projekta. Prijave pristigle na javni konkurs razmatra komisija za vrednovanje projekata kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, iz reda umjetnika i stručnjaka u kulturi.

 

Istovremeno, raspisan je i javni poziv za članove ove komisije.

 

Javni konkurs za sufinansiranje projekata kulturnog i umjetničkog stvaralaštva za 2020. godinu otvoren je do 23. marta 2020. godine.

 

Sve detalje javnog konkursa i potrebne dokumente možete pogledati i preuzeti OVDJE.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *