Za projekte iz kulture 100.000 KM

Kultura

Ukupno 58 prijava pristiglo je na javni poziv za sufinansiranje projekata iz oblasti kulturnog i umjetničkog stvaralaštva za 2020. godinu, za šta je predviđeno nešto više od 100.000 KM iz budžeta Grada Banja Luka.

 

Projekte iz oblasti kulture biraće sami umjetnici, odnosno stručna komisija čiji su članovi izabrani takođe putem poziva.

 

-Komisija je danas otvorila sve pristigle prijave i u narednom periodu biće obavljeno bodovanje svakog projekta, te u skladu s tim sačinjena rang lista projekata koji će biti sufinansirani iz gradskog budžeta – kazali su iz Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

 

Poziv je prvobitno bio otvoren u od 02. do 23. marta, ali je usljed epidemiološke situacije izazvane pojavom korona virusa – produžen do 25. maja.

 

Na javni poziv, mogla su se prijaviti udruženja iz oblasti kulture, sa sjedištem ili organizacionom jedinicom na području grada, ustanove koja obavljaju djelatnost iz oblasti kulture i djeluju na području Banje Luke, a čiji je osnivač Vlada RS i pravna lica čija je osnovna djelatnost filmska produkcija, a koja imaju sjedište ili registrovanu organizacionu jedinicu na području grada i čiji su osnivači državljani Republike Srpske, sa stalnim mjestom boravka na području Banje Luke.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *