Sjećanje na Milana Mladenovića i EKV u banjalučkom klubu “Rudi”

Magazin

Multimedijalni program “Sjećanje na Milana Mladenovića – kao da je i dalje tu” koji priređuje EKV tribute band “Deca iz vode” (BG) sa specijalnom gošćom Tanjom Jovićević, ex Oktobar 1864 (EKV 89 – 93)️ održaće se u petak, 7. juna u banjalučkom klubu “Rudi”.

 

Tanja Jovićević je bila prateći vokal EKV- a u periodu 1989-1993.godine kada je učestvovala u snimanju pjesama sa posljednja tri albuma i nastupala zajedno sa njima na nekoliko turneja. Na neki način bila je pridruženi član EKV-a, a u tom periodu je aktivno pjevala i u svom matičnom bendu Oktobar 1864 po kojem je postala najpoznatija. Poslije malo duže pauze svi ljubitelji EKV-a imaće prilku da je čuju uživo.

 

 

“Deca iz vode” su od strane muzičke javnosti proglašeni za najbolji i najuvjerljiviji EKV tribute, a to potvrđuje i saradnja sa nekadašnjim članovima EKV-a – Rakom, Boletom, Firčijem, Žikom Todorovićem i sada Tanjom Jovićević.

 

Prije koncerta, publici će biti predstavljen kratki dokumentarni film “Dečak iz vode” autora Marka Novičića u kojem se može čuti kako Cane, Koja i druge poznate ličnosti pričaju o Milanu Mladenoviću i periodu rada EKV-a i kakav je njegov značaj u muzici i društvu danas. Nakon toga slijedi projekcija video spotova i izložba rijetkih fotografija EKV-a te kratko obraćanje Aleksandra Šarčevića, osnivača i idejnog tvorca projekta.

 

U drugom dijelu programa slijedi dvočasovni koncert EKV tribute “Deca iz vode” sa Tanjom Jovićević koji će odsvirati presjek najboljih pjesama i najvećih hitova EKV-a sa svih albuma uključujući i prvenac Katarina II te nekoliko pjesama grupe Šarla Akrobate u kojoj su svirali Milan Mladenović i prvi bubnjar EKV-a Ivica Vdović – VD. EKV je svoj posljednji koncert u Banjaluci održala upravo u istom prostoru, koji se tada zvao Klub Sebastijan, u februaru 1992.godine.

 

“Deca iz vode” su u proteklom periodu imali veliki broj nastupa u Srbiji i regionu a koncert u Banjaluci biće njihov prvi dolazak u BiH u ovom sastavu.️

 

Program počinje u 22 časa, a cijena ulaznice je 10 KM, na dan koncerta 12 maraka, dok je cijena VIP ulaznice 15 KM. Ulaznice u prodaji u Klubu Rudi, Caffe Combo, Caffe Second by Combo i Vesbar Atos a sve dodatne informacije možete dobiti na prodajnim mjestima ili putem FB stranice Venturo Banja Luka.

 

Istinito

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *