Vučić: Dodik ima legitimitet da bude u Berlinu

Region

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da na sastanku u Berlinu srpskoj delegaciji neće biti lako, na šta već unaprijed upućuju, kako je rekao, “čudni momenti” – sam format sastanka i izbor učesnika.

 

“Nemam ništa protiv Šareca, naprotiv, ali, zašto Šarec, a ne Dančila, zašto Plenković, a ne Orban, zašto ne Borisov”, rekao je Vučić u emisiji Hit tvit na Pink televiziji, prenosi Tanjug.

 

Primjetio je i da, na primjer, nije pozvan Milorad Dodik, koji je, podsjeća, dobio najveći broj glasova građana BiH na proteklim izborima, već Denis Zvizdić.

 

“Sutra će svi reći da je Kosovo nezavisno, zato su i pozvani, da bi rekli kako je neodgovorno bilo razgovarati o tome šta bi Srbija mogla da dobije. Zato sam i govorio o razgraničenju, da bismo nešto dobili…Sad znam da se nećemo izboriti za tu ideju”, rekao je Vučić.

 

Kako god, delegacija Srbije biće, konstatovao je, jedina koja će govoriti protiv nezavisnosti KiM.

 

“Naravno, biće teško, ali nije nam prvi put. Ali, kako da vam kažem, mi smo to izabrali, da se borimo za zemlju. Naše je da se borimo”, naveo je Vučić.

 

Vučić očekuje da će u Berlinu biti riječi o evropskoj budućnosti, zemljama EU, o proširenju. Izrazio je nadu o pozitivnim signalima.

 

Tagged

1 thought on “Vučić: Dodik ima legitimitet da bude u Berlinu

  1. AV balavom politikom produžava agoniju Srba na Kosovu. Ljudi se zbog neizvesnosti konstantno iseljavaju .E ima li normslnih
    Političara da stvore ambijent za čvakno život dostojan BN čoveka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *