SAD podržavaju formiranje Zajednice srpskih opština

Region

Sjedinjene Američke Države podržavaju punu primjenu svih obaveza preuzetih u skladu s Briselskim sporazumom, poručili su danas iz američke amabsade u Beogradu.

 

“To takođe uključuje obaveze koje se odnose na formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom”, piše u poruci američke ambasade na Twitteru.

 

Ova poruka uslijedila je nakon što je predsjednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači juče izjavio da neće dozvoliti formiranje ZSO, jer bi to, kako je rekao, značilo formiranje Republike Srpske na Kosovu.

 

“Tačno je da sam se ranije saglasio sa formiranjem Zajednice srpskih opština, ali okolnosti su se promijenile i ne možemo to da dozvolimo u zamjenu za viznu liberalizaciju”, rekao je Tači, dodajući da takse moraju da ostanu na snazi.

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je apsolutno šokiran činjenicom da EU nije reagovala na izjavu Hašima Tačija da Priština neće sprovoditi u djelo što je potpisala u Briselu, to jest formiranje Zajednice srpskih opština.

 

Nada se, kaže, “da ćemo danas ili sutra dočekati rekaciju EU i poručio da znamo šta je i nama činiti ako ta reakcija izostane”.

 

Agencije

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *