Albanska policija upozorava na moguće nerede u Tirani

Region

Albanska policija najavila je da će zbog mogućeg napada na državne institucije tokom večerašnjeg protesta ujedinjene opozicije u Tirani angažovati veći broj pripadnika bezbednosnih snaga.

 

Osim više od 1.700 policajaca, biće angažovani pripadnici Nacionalne garde, policijski službenici iz Drača i Elbasana, a u prvom policijskom kordonu ispred zgrade Vlade biće raspoređeni pripadnici jedinice Škjiponja, prenose albanski mediji.

 

Zgrada Vlade Albanije ograđena je metalnom ogradom, postavljene su kamere sa visokom rezolucijom, a iza nje će biti raspoređene specijalna jedinica Renea i jedinice za brzu intervenciju.

 

Nije isključeno i da se protest nastavi ispred albanske skupštine, gde će biti raspoređeni veliki broj policijskih snaga, jer je na prethodnom protestu opozicije prošle nedelje tamo bilo najviše tenzija.

 

Dodatne mere preuzima i albanska saobraćajna policija, pa autobusima koji će dovoziti demonstrante iz unutrašnjosti neće biti omogućen ulazak u Tiranu.

 

Oni koji dolaze iz severnog dela zemlje moći će da se parkiraju ispred sportskog centra Aslan Rusi, a oni koji dolaze sa juga kod Ekonomskog fakulteta.

 

Ambasade SAD i Italije u Tirani izdale su upozorenje svojim državljanima povodom večerašnjih demonstracija albanske opozicije protiv premijera Edija Rame. U upozorenju američke ambasade, objavljenom na zvaničnom sajtu, navodi se da se očekuje da će demonstracije početi oko 19 časova.

 

Osmi po redu nacionalni protest ujedinjene albanske opozicije počinje večeras u 19.00 časova. Oni traže ostavku vlade Edija Rame i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

 

Opozicija od ranije optužuje kabinet premijera Albanije Edija Rame da je povezan sa organizovanim kriminalom i korumpiran, što je albanska Vlada demantovala.

 

Lider opozicione Demokratske partije Ljuljzim Baša rekao je da će na večerašnjem skupu reč biti u rukama naroda.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *