Haradinaj: Srbija kupuje novo oružje, bojimo se rata

Region

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da strahuje zato što Srbija kupuje novo oružje, te da se boji novog rata, prenosi RTS.

 

Haradinaj je rekao da “pristup jednog dijela međunarodne zajednice u odnosu na dijalog sa Beogradom, podiže potrebu i da se Kosovo naoružava”.

 

“Srbija kupuje oružje u Rusiji. Francuska je takođe postigla ugovor sa Srbijom za raketni sistem. U međuvremenu, oni nam govore da sporazum ne možemo nazvati ‘sporazumom o uzajamnom priznavanju u postojećim granicama’. Šta onda da radimo?”, naveo je Haradnaj.

 

“Mi smo nezavisna država. Ne tražimo ništa drugo od dijaloga osim uzajamnog priznavanja. Ako niste spremni za ovo, da li je to onda poruka za nas da bi i mi trebalo da kupimo oružje?”, dodao je Haradinaj, a prenosi prištinska štampa.

 

I potpredsjednik kosovske vlade Enver Hodžaj tvrdi da je “militarizacija Srbije prijetnja regionu”.

 

“Iako se proglašava vojno neutralnom, pokazuje suprotno. Ko prijeti Srbiji toliko da treba da kupi novo oružje od Francuske i drugih i poveća svoj sistem protivvazdušne odbrane? Militarizacija Srbije je nova pretnja za region”, napisao je Hodžaj na svom Twitter nalogu.

 

(RTS)

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *