Patrijarh Irinej primljen na VMA, stanje stabilno

Region

Patrijarh srpski Irinej hitno je primljen na VMA. Zdravstveno stanje poglavara SPC sada je stabilno i on se uspješno oporavlja.

 

Njegova svetost prebačen je prije dva dana na VMA, a kako Blic saznaje u ovom medicinskoj ustanovi patrijarh se posljednjih dana osjećao loše.

 

“Ima visoku temperaturu i opštu slabost organizma. Sada je stanje stabilno, nadamo se brzom oporavku Njegove svetosti, koji će još nekoliko dana biti zadržan u bolnici, kako bi se poptuno oporavio”, kaže naš izvor.

 

Za patrijarha srpskog je poznato da u danu ima po nekoliko susreta, redovno služi i obavlja sve obaveze vezane za Crkvu. Kako kažu u Patrijaršiji, vrijeme je pretoplo, patrijarh je u godinama i ne staje. Njegova svetost prije dva dana napunio je 89 godina, a iz Patrijaršije je upućen na VMA iz predostrožnosti između ostalog baš i zbog godina.

 

Na društvenim mrežama u posljednjih nekoliko sati pojavile su se razne informacije o zdravstvenom stanju patrijarha. Dio poruka unio je nemir među vjernike jer je navedeno da je patrijarh u “lošem stanju”.

 

(Blic)

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *