Kolinda traži kancelariju i poslije mandata

Region

Odlazeća hrvatska predsjednica, Kolinda Grabar-Kitarović, se predomislila i odustaje od namjere da ne traži na raspolaganje kancelariju koju će koristiti poslije isteka mandata, 18. februara.

 

Portal Index podsjeća da je Grabar-Kitarovićeva započela svoj mandat obećanjem da će izmjestiti predsjednički kabinet sa Pantovčaka u cilju štednje.

 

Završava ga, kažu, najavom da će tražiti Kancelariju koju će koristiti po isteku mandata.

 

Ona je, naime, za Novu TV rekla da je mislila da nakon 18. februara neće tražiti kancelariju, ali se, kaže, predomislila.

 

Želi da “nastavi da radi na brendiranju Hrvatske” i za to joj, kaže, treba baza.

 

Ne može, dodala je, da sjedi negdje i ništa ne radi.

 

Tvrdi da svog nasljednika, Zorana Milanovića, neće ni kritikovati, ni hvaliti, ni komentarisati njegov rad.

 

“Ali ono što ću svakako nastaviti da radi je brendiranje Hrvatske, na promovisanju naših interesa, na rješavanju društvenih pitanja, od zlostavljanja u Hrvatskoj generalno, ne samo u porodici, već u školama i drugim mjestima, zaštiti okoline, čistom Jadranu i slično”, rekla je Grabar-Kitarovićeva.

 

Prema važećim propisima, Grabar-Kitarovićeva ima pravo da šest mjeseci dobija naknadu u visini plate koja iznosi 24.376,20 kuna neto, a zatim još šest mjeseci 50 posto od te plate.

 

Kao bivša predsjednica ima pet godina pravo na kancelariju, na dva državna službenika, ličnog vozača i službeno vozilo, a pravo na fizičku zaštitu imaće trajno.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *